واردات ۳۰ تن طلا در دو ماه گذشته به کشور
به گزارش اقتصاد معاصر؛ سعید چلندری مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی گفت: بسیاری از تجاری که کالا صادر میکنند برای رفع تعهدات ارزی اقدام به واردات شمش طلا میکردند و برای واردات باید به قسمت انبارهای عمومی که خارج از ترمینال فرودگاه است مراجعه میکردند که هنگام خروج، ممکن بود با ممانعت نیروی انتظامی مواجه شوند به همین دلیل انگیزهای برای ورود طلا برای رفع تهعدات ارزی نداشتند.
وی با بیان اینکه اگر تجار به جای رفع تعهدات ارزی، شمش وارد کنند سود بهتری دارد بیان کرد: به همین دلیل اتاق فلزات گران بها در شهر فرودگاهی امام خمینی ایجاد شد و هم اکنون روزانه ۳۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم شمش طلا وارد کشور میشود.
چلندری تصریح کرد: کارهای کارشناسی بر روی اصالت شمشها را کارشناسان وزارت صمت، اصناف و بانک مرکزی انجام میدهند و در مدت ۵۵ روزی که اتاق فلزات گرانبها ایجاد شده حدود ۳۰ تن طلا وارد کشور شده است.
مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی تاکید کرد: درآمد فرودگاه امام خمینی در سال ۱۴۰۱ حدود ۹۰۰ میلیارد تومان بود که این درآمد در سال ۱۴۰۲ به ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت که پیش بینی میشود در سال ۱۴۰۳ این درآمد به ۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
وی یادآور شد: پروازها در فرودگاه امام در شش ماه نخست ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱، رشد ۹۸ درصدی داشته است.
چلندری در پاسخ به این سوال که چرا فرودگاه امام خمینی سهم سود دولت در سال ۱۴۰۲ را نپرداخته گفت: هر شش ماه در مجمع فرودگاه امام خمینی حسابرسی انجام میشود که اعضای آن متشکل از نماینده سازمان مدیریت و برنامه ریزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و همچنین وزیر راه و شهرسازی هستند و آنچه تکلیف میشود سهم سود دولت را برداشت و بخشی از درآمدها نیز صرف هزینههای سال بعد میشود.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه چرا هزینه ۱۰ یورویی از مسافران پروازهای خارجی برای زیرساخت فرودگاه اخذ میشود افزود: اکثر فرودگاههای بین المللی مبلغی را هنگام خروج از کشور میگیرند و یا عوارض هندلینگ را از مسافر دریافت میکنند که با این پول میتوانیم زیرساختهای فرودگاه را بسازیم./صدا و سیما